Vepřové maso špikované pórkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
4 stroužky česnek
10 ks pórek
50 g tuk na smažení
600 g vepřové ramínko
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
Postup Vepřové maso špikované pórkem recept
Postup přípravy receptu
-
V mase vytvoříme špikovacím nožem otvory, do kterých vložíme na nudličky nakrájený pórek. Maso osolíme, opepříme a na rozpáleném tuku ze všech stran opečeme.
Opečené maso vyjmeme a do kastrolu vložíme nakrájený pórek, který osmažíme. Potom maso vložíme na pórek, přidáme rozetřený česnek, podlijeme horkou vodou a v mírně vyhřáté troubě dusíme doměkka.
Měkké maso nakrájíme na porce, přidáme pórek z pekáče, přelijeme šťávou a podáváme.
Vepřové maso špikované pórkem podáváme s chlebem.