Vepřové maso se žampiony recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks cibule voda masox 1 lžička grilovací koření hladká mouka mletý kmín 40 dkg sterilované žampiony 50 dkg vepřové maso 2 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Vepřové maso se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřové maso nakrájíme na kousky
Na oleji nebo sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Na cibuli dáme nakrájené maso, které necháme zatáhnout. Osolíme a opepříme, přidáme kousek masoxu a veškeré koření. Podlijeme vodou, přidáme houby, dolijeme vodou, aby bylo maso potopené. Vepřové maso se žampiony dusíme doměkka v papinově hrnci asi 20 minut. Omáčku ke konci zahustíme moukou s vodou
Vepřové maso se žampiony můžeme podávat s knedlíky, rýži či těstovinami.