Vepřové maso se žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks cibule
voda
masox
1 lžička grilovací koření
hladká mouka
mletý kmín
40 dkg sterilované žampiony
50 dkg vepřové maso
2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřové maso nakrájíme na kousky

  2. Na oleji nebo sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Na cibuli dáme nakrájené maso, které necháme zatáhnout. Osolíme a opepříme, přidáme kousek masoxu a veškeré koření. Podlijeme vodou, přidáme houby, dolijeme vodou, aby bylo maso potopené. Vepřové maso se žampiony dusíme doměkka v papinově hrnci asi 20 minut. Omáčku ke konci zahustíme moukou s vodou

  3. Vepřové maso se žampiony můžeme podávat s knedlíky, rýži či těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!