Vepřové maso s rajčatovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1-2 lžíce olej
1 lžíce sůl
1 svazek jarní cibulka
300 g vepřové maso
3 ks rajcata
podle potřeby
voda
Postup Vepřové maso s rajčatovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky nebo nudličky. Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky. Jarní cibulku nakrájíme na cca 5 mm široká kolečka.
Maso dáme do misky, přidáme 1 - 2 lžíce oleje, přidáme lžíci soli a vše důkladně promícháme.
Maso dáme na pánev, osmahneme, podlijeme trochou vody a podusíme. Do téměř měkkého masa přidáme rajčata a cibulku a občas promícháme. Když se rajčata scvrknou, přilijeme vodu tak, aby byla rovnoměrně s masem. Znovu 5 minut povaříme, podle potřeby dochutíme a můžeme podávat.
Vepřové maso s rajčatovou omáčkou nejlépe chutná s rýží.