Mandlové řezy s čokoládou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 40 g máslo 80 g máslo 20 g máslo 1 dl mléko 60 g cukr krupice 60 g cukr krupice 100 g čokoláda na vaření 1 ks vanilkový cukr 1 lžička citronová kůra 40 g polohrubá mouka 3 lžíce polohrubá mouka tuk na vymazání 1 dl smetana ke šlehání mouka na vysypání 80 g strouhané mandle 50 g strouhané mandle
Postup Mandlové řezy s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s oběma cukry a máslem vyšleháme do pěny. Pak vmícháme mouku s nastrouhanými oloupanými mandlemi a citronovou kůrou. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Mandlové těsto pečeme na vymazaném, moukou vysypaném menším plechu asi 15 minut na 190 °C
Mezitím si připravíme náplň. Do kastrolu dáme máslo a mouku a necháme zpěnit. Přidáme cukr, mléko a za stálého míchání provaříme. Po zchladnutí přidáme najemno nastrouhané mandle a dotuha vyšlehanou šlehačku.Takto připravený krém rovnoměrně naneseme na korpus
Mandlové řezy polijeme čokoládovou polevou, kterou jsme si připravili rozpuštěním čokolády na vaření společně s máslem, a necháme ztuhnout
Ztuhlé mandlové řezy s čokoládou nakrájíme podle fantazie a podáváme.