Mandlové řezy s čokoládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
40 g máslo
80 g máslo
20 g máslo
1 dl mléko
60 g cukr krupice
60 g cukr krupice
100 g čokoláda na vaření
1 ks vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
40 g polohrubá mouka
3 lžíce polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 dl smetana ke šlehání
mouka na vysypání
80 g strouhané mandle
50 g strouhané mandle

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s oběma cukry a máslem vyšleháme do pěny. Pak vmícháme mouku s nastrouhanými oloupanými mandlemi a citronovou kůrou. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Mandlové těsto pečeme na vymazaném, moukou vysypaném menším plechu asi 15 minut na 190 °C

  2. Mezitím si připravíme náplň. Do kastrolu dáme máslo a mouku a necháme zpěnit. Přidáme cukr, mléko a za stálého míchání provaříme. Po zchladnutí přidáme najemno nastrouhané mandle a dotuha vyšlehanou šlehačku.Takto připravený krém rovnoměrně naneseme na korpus

  3. Mandlové řezy polijeme čokoládovou polevou, kterou jsme si připravili rozpuštěním čokolády na vaření společně s máslem, a necháme ztuhnout

  4. Ztuhlé mandlové řezy s čokoládou nakrájíme podle fantazie a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!