Vepřové maso s kaparovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
vývar
1 lžíce máslo
4 lžíce kapary
plnotučná hořčice
hladká mouka
mletý černý pepř
4 plátky vepřová krkovice bez kosti
250 ml smetana 30%

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa očistíme, osolíme a opepříme, lehce potřeme hořčicí a poprášíme hladkou moukou. Kapary necháme okapat a podle potřeby nasekáme

  2. Na rozehřátém oleji s máslem opečeme maso z obou stran. Pak přilijeme malé množství vývaru, zakryjeme a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, do zredukované omáčky vmícháme kapary a necháme přejít varem. Nakonec do omáčky přidáme smetanu, vrátíme maso a vše krátce prohřejeme

  3. Vepřové plátky s kaparovou omáčkou servírujeme s bramborovými noky a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!