Vepřové maso s dýní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
750 g dýně
4 dl kuřecí vývar
1 lžíce sójová omáčka
350 g vepřové maso
mletý černý pepř
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky. Dýni oloupeme a nakrájíme na trošku větší kostky než maso.

  2. Vepřové maso na pánvi na oleji orestujeme, vyjmeme, podle potřeby přidáme olej a opečeme dýni do světlehněda. K dýni přidáme zpět orestované maso. Dochutíme solí, pepřem, zakápneme sojovou omáčkou, zalijeme vývarem a dusíme, až je vše měkké a tekutina se mírně odpaří.

  3. Vepřové maso s dýní podáváme jako hlavní chod třeba s vařeným bramborem nebo rýží. Doplníme zeleninovou oblohou nebo kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!