Vepřové maso s brokolicí a rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 balíčky rýže
1 ks brokolice
300 ml zeleninový vývar
2 lžíce rostlinný olej
4 lžíce sezamový olej
400 g vepřová kotleta bez kosti
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
3 lžíce sezamové semínko

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, brokolici omyjeme, zbavíme tvrdých částí a rozdělíme na jednotlivé růžičky.

  2. Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej a necháme na něm zesklovatět cibuli.

  3. Na druhé pánvi rozehřejeme sezamový olej, na kterém zprudka opečeme maso. Osolíme a opepříme.

  4. Mezitím podle návodu na obalu uvaříme rýži.

  5. Brokolici uvaříme zvlášť v osolené vodě téměř doměkka.

  6. Obsah první a druhé pánve smícháme dohromady, zalijeme vývarem a dusíme 20 minut. Přimícháme uvařenou brokolici.

  7. Vepřové maso s brokolicí podáváme s uvařenou rýží. Každou porci před podáváním posypeme sezamovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!