Meruňkový koláč s mandlemi recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g cukr
4 ks vejce
300 ml smetana
1 ks citron
50 g cukr moučka
cukr moučka
2 balíčky vanilkový cukr
2 lžíce citronová kůra
500 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
100 g mandlové lupínky
300 g měkký tvaroh
1/2 balíčku vanilkový pudink
1 sklenice kompotované meruňky
150 g máslo nebo tuk na pečení

Postup přípravy receptu

  1. Máslo nebo tuk na pečení rozpustíme. Plech vymažeme. Meruňky scedíme a necháme okapat

  2. V míse smícháme tvaroh, cukr, citronovou kůru a rozpuštěné máslo. Mouku smícháme s kypřícím práškem a vpracujeme ji do tvarohové směsi. Nejlepší je použít elektrický šlehač. Na pomoučeném válu z těsta vyválíme plát o velikosti plechu a opatrně jím vyložíme vymazaný plech. Troubu předehřejeme na 175 °C

  3. Citron pečlivě omyjeme v horké vodě a kůru nastrouháme. Vejce smícháme se smetanou, vanilkovými cukry, pudinkem, kůrou a cukrem. Tuto polevu rovnoměrně rozprostřeme na koláč, narovnáme na něj meruňky, plech vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut

  4. Mezitím si můžeme na pánvi upražit lupínky. Upečený koláč posypeme lupínky a moučkovým cukrem, necháme vychladnout a můžeme podávat

  5. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!