Vepřové maso s ananasem a rozmarýnem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 ml vývar
2 ks cibule
2 snítky rozmarýn
600 g vepřová kýta
4 lžíce ananasová šťáva
4 plátky kompotový ananas
100 ml suchý vermut
marináda
2 lžíce olej
1 ks vejce
2 lžíce sojová omáčka
1 lžíce kukuřičná moučka
podle chuti
sůl
sojová omáčka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostičky, promícháme ve směsi z rozšlehaného vejce, kukuřičné moučky, sójové omáčky, oleje a necháme hodinu v ledničce. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Okapaný ananas pokrájíme na menší kousky.

  2. Maso vložíme do horkého oleje a opečeme za častého míchání dozlatova. Přidáme nakrájenou cibuli a snítky trhaného Vepřové maso s ananasem a rozmarýnem. Cibuli necháme zesklovatět a za občasného podlévání vývarem dusíme doměkka. Kousky ananasu vložíme se sójovou omáčkou, vermutem a ananasovou šťávou k masu a ještě 5 minut podusíme.

  3. Vepřové maso s ananasem a rozmarýnem podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!