Vepřové maso na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 kg vepřové maso
podle chuti
česnek
sůl
kečup
víno
mletý černý pepř
podle potřeby
olej
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso (plecko nebo kýtu) nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a necháme v celku. Na 1/2 kg vepřového masa použijeme asi 10 stroužků česneku.

  2. Vepřové maso opečeme na oleji, osolíme a opepříme. Přidáme česnek a kečup podle chuti, podlijeme vodou a dusíme, až je maso měkké. Potom přidáme bílé nebo červené víno (raději sladší) a zahustíme strouhankou.

  3. Vepřové maso na víně podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!