Kančí rangout s omáčkou z čokolády recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
rozinky
1 ks mrkev
jalovec
bobkový list
olivový olej
2 dl červené víno
hořká čokoláda
kakaový prášek
piniové oříšky
řapíkatý celer
malinový ocet
třtinový cukr
kančí maso
bílý chleba

Postup přípravy receptu

  1. Kančí si naložíme den předem: nakrájíme maso, mrkev, cibuli a řapíkatý celer. Přidáme pár kuliček jalovce, bobkový list, pokapeme malinovým octem a zalijeme červeným vínem. Všechno promícháme v pekáčku, přikryjeme fólií a dáme uležet do lednice

  2. Druhý den pekáček vyndáme a celou směs přecedíme do druhé nádoby. Dáme stranou maso a osolíme ho. V kastrůlku necháme rozehřát olivový olej a maso zprudka opečeme

  3. Pak ho vyndáme do misky a orestujeme zeleninu, kterou zalijeme přecezenou marinádou. Nakonec vrátíme do hrnce zpátky maso. Promícháme, zakryjeme pokličkou, přivedeme k varu, pak var stáhneme na minimum a necháme dusit do měkka asi 1 - 1,5 hodiny

  4. V druhé pánvičce ohřejeme cca 1 dcl malinového octa, přisypeme třtinový cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme pár rozinek a zaprášíme kakaovým práškem. Tuto směs přidáme k masu a přisypeme ještě pár piniových oříšků. Stáhneme z plotny, přidáme nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit

  5. Jako přílohu nakrájíme bílý chleba, pokapeme ho olivovým olejem a krátce opečeme na pánvičce

  6. Kančí nandáme do hlubokého talíře a podáváme spolu s opečeným chlebem

  7. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!