Vepřové kousky s hráškem a karotkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
5 ks karotka
hladká mouka
1 lžička citronová šťáva
600 g vepřová plec
1/2 lžičky drcený kmín
mletý černý pepř
600 g hráškové lusky
vývar nebo voda

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky, které osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Hráškové lusky vyloupeme, hrášek osolíme, krátce podusíme na másle doměkka a zakapeme citronovou šťávou. Očištěnou karotku nasekáme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky

  2. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, ke které přidáme maso a drcený kmín a vše zprudka opečeme dorůžova. Poté maso podlijeme vývarem nebo vodou, teplotu snížime a zvolna dusíme téměř doměkka. Pak přidáme karotku, vše ještě asi 15 minut podusíme, vmícháme hrášek a odstavíme z tepla

  3. Vepřové kousky s karotkou a hráškem podáváme jako hlavní chod. Jako přílohu zvolíme rýži nebo nové brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!