Vepřové kotlety s kaštanovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
40 g máslo
1 lžička majoránka
1 větvička tymián
1 větvička rozmarýn
2 ks bobkový list
6 lžic olivový olej
6 porcí vepřové kotlety
500 g jedlé kaštany
1 dl smetana na vaření
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bobkový list, tymián, majoránku, rozmarýn a sekaný česnek smícháme se 4 lžičkami olivového oleje. Marinádou potřeme umyté a naklepané kotlety. Necháme je stát na 30 minut.

  2. Nařízneme umyté kaštany a dáme je vařit 40 minut, až změknou. Uvařené kaštany oloupeme a ručním mixérem je rozmixujeme v hustší krém. Kaštanový krém dáme do kastrůlku. Přidáme máslo, smetanu a ochutíme solí a pepřem. Kaštanovou omáčku zvolna a za stálého míchání vaříme asi 10 minut.

  3. Kotlety osmahneme na zbytku oleji s obou stran, přibližné 5 - 10 minut z každé strany. Podle chuti je ještě osolíme a opepříme.

  4. Vepřové kotlety přelijeme kaštanovou omáčkou a ihned podáváme. Kotlety jsou výborné s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!