Vepřové kotlety s kaštanovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 40 g máslo 1 lžička majoránka 1 větvička tymián 1 větvička rozmarýn 2 ks bobkový list 6 lžic olivový olej 6 porcí vepřové kotlety 500 g jedlé kaštany 1 dl smetana na vaření podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Vepřové kotlety s kaštanovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Bobkový list, tymián, majoránku, rozmarýn a sekaný česnek smícháme se 4 lžičkami olivového oleje. Marinádou potřeme umyté a naklepané kotlety. Necháme je stát na 30 minut.
Nařízneme umyté kaštany a dáme je vařit 40 minut, až změknou. Uvařené kaštany oloupeme a ručním mixérem je rozmixujeme v hustší krém. Kaštanový krém dáme do kastrůlku. Přidáme máslo, smetanu a ochutíme solí a pepřem. Kaštanovou omáčku zvolna a za stálého míchání vaříme asi 10 minut.
Kotlety osmahneme na zbytku oleji s obou stran, přibližné 5 - 10 minut z každé strany. Podle chuti je ještě osolíme a opepříme.
Vepřové kotlety přelijeme kaštanovou omáčkou a ihned podáváme. Kotlety jsou výborné s brambory.