Rybí salát s majonézou recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
máslo
1 ks cibule
200 ml majonéza
1 dl voda
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
500 g rybí filé
2 ks sladkokyselá okurka
mletý černý pepř
6 kuliček celý černý pepř
1 dl přírodní bílé víno
1 ks sterilovaná kapie

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé osolíme a podusíme na másle doměkka. Nakrájíme na kousky a necháme vychladit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Hrášek, papriky a okurky necháme okapat. Papriky a okurky nakrájíme na kostičky

  2. Víno smícháme s vodou, vložíme bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl. Přivedeme k varu, vložíme cibuli a vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Necháme vychladnout. Vyjmeme celé kusy koření

  3. V míse promícháme udušené filé s cibulouvou zálivkou, sterilovaným hráškem a nakrájenou paprikou. Přidáme majonézu a podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Necháme v chladu odležet

  4. Jemný rybí salát se zeleninou a majonézou podáváme s bílým pečivem

  5. Salát můžeme použít na obložené chlebíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!