Rybí salát s majonézou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl máslo 1 ks cibule 200 ml majonéza 1 dl voda 1 ks bobkový list 3 kuličky nové koření 500 g rybí filé 2 ks sladkokyselá okurka mletý černý pepř 6 kuliček celý černý pepř 1 dl přírodní bílé víno 1 ks sterilovaná kapie
Postup Rybí salát s majonézou
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé osolíme a podusíme na másle doměkka. Nakrájíme na kousky a necháme vychladit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Hrášek, papriky a okurky necháme okapat. Papriky a okurky nakrájíme na kostičky
Víno smícháme s vodou, vložíme bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl. Přivedeme k varu, vložíme cibuli a vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Necháme vychladnout. Vyjmeme celé kusy koření
V míse promícháme udušené filé s cibulouvou zálivkou, sterilovaným hráškem a nakrájenou paprikou. Přidáme majonézu a podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Necháme v chladu odležet
Jemný rybí salát se zeleninou a majonézou podáváme s bílým pečivem
Salát můžeme použít na obložené chlebíčky.