Vepřové kotlety s dijonskou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička máslo
3 lžíce dijonská hořčice
4 ks vepřová kotleta
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety velmi zlehka rozklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi po obou stranách propečeme, aby se zatáhly a vytvořila se křupavá kůrka. Stačí jen propékat při nižší teplotě.

  2. Opečené kotlety dáme stranou a do výpeku přidáme hořčici a pro zjemnění kousek másla. Necháme provařit. Podle chuti můžeme naředit trochou vývaru.

  3. Vepřové kotlety s dijonskou omáčkou podáváme s brambory s pažitkou. Na talíři můžeme dozdobit zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!