Bábovka plněná ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
4 ks vejce
1 ks vejce
250 ml šlehačka
0,5 balíčků prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
250 g tvaroh měkký
1 balíček vanilkový cukr
citronová kůra
citronová kůra
2 hrnky polohrubá mouka
1 balíček vanilkový pudink v prášku
ovoce-jakékoliv

Postup přípravy receptu

  1. V míse ušleháme 4 vejce s cukrem a citronovou kůrou z půlky citronu. Přilijeme šlehačku a nakonec mouku s práškem do pečiva

  2. Připravíme tvarohovou náplň: umícháním tvarohu s cukrem, vejcem, pudingem a citronovou kůrou na ochucení

  3. Do nádoby pekárny dáme vrstvu těsta, na to půlku tvarohu, na tvaroh přijde ovoce - nejprve borůvky. Na ovoce dáme další část těsta, opět tvaroh a další ovoce - tentokrát broskve. Na ovoce dáme zbytek těsta a pečeme na program pečení 140 minut

  4. Vychladlou bábovku je možno dozdobit polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!