Vepřové kostky se špenátem a bramborovým knedlíkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 ks cibule 1 kg vepřová plec směs 2 stroužky česnek 2 lžíce olivový olej 1 kg listový špenát podle chuti sůl kmín mletý černý pepř příloha 3 ks vejce 1 kg brambory 100 g škrob 300 g hrubá mouka podle potřeby sádlo
Postup Vepřové kostky se špenátem a bramborovým knedlíkem recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Česnek utřeme a cibuli nakrájíme nadrobno.
Kostky masa dobře promícháme s česnekem, cibulí, solí, pepřem a kmínem. Vepřové vložíme do pekáče se sádlem a pečeme při 180 °C do změknutí s občasným podléváním vody.
Listový špenát dobře opereme a vložíme ho do hrnce s troškou oleje (nejlépe olivového) rozmáčknutými stroužky česneku.Trochu podlijeme a podusíme do změknutí. Špenát nepotřebuje moc času a nenecháme ho úplně rozvařit. Špenát nakonec osolíme podle chuti.
Brambory uvařené ve slupce, oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla. Přidáme vejce, mouku, škrob, sůl a umícháme měkké těsto. Z těsta vytvoříme 4 knedlíky, které uvaříme ve vroucí vodě asi 20 minut.
Vepřové kostky se špenátem a bramborovým knedlíkem podáváme jako hlavní chod.