Vepřové kostky se špenátem a bramborovým knedlíkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks cibule
1 kg vepřová plec
směs
2 stroužky česnek
2 lžíce olivový olej
1 kg listový špenát
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř
příloha
3 ks vejce
1 kg brambory
100 g škrob
300 g hrubá mouka
podle potřeby
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Česnek utřeme a cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Kostky masa dobře promícháme s česnekem, cibulí, solí, pepřem a kmínem. Vepřové vložíme do pekáče se sádlem a pečeme při 180 °C do změknutí s občasným podléváním vody.

  3. Listový špenát dobře opereme a vložíme ho do hrnce s troškou oleje (nejlépe olivového) rozmáčknutými stroužky česneku.Trochu podlijeme a podusíme do změknutí. Špenát nepotřebuje moc času a nenecháme ho úplně rozvařit. Špenát nakonec osolíme podle chuti.

  4. Brambory uvařené ve slupce, oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla. Přidáme vejce, mouku, škrob, sůl a umícháme měkké těsto. Z těsta vytvoříme 4 knedlíky, které uvaříme ve vroucí vodě asi 20 minut.

  5. Vepřové kostky se špenátem a bramborovým knedlíkem podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!