Vepřová roláda s lečem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
4 ks paprika
4 ks rajčata
1 ks cibule
2 ks párek
500 g vepřové maso
podle chuti
sůl
petrželka
mletý pepř
podle potřeby
tuk
na potření
hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré ingredience. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Papriky a rajčata očistíme, nakrájíme na kousky. Petrželku nadrobno nasekáme.

  2. Cibulku osmahneme na tuku, přidáme nakrájené papriky a rajčata, dusíme, dokud zelenina není měkká. Vmícháme vejce a přisypeme petrželku.

  3. Plát vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe zeleninovou náplní. Můžeme použít i sterilované lečo. Do středu položíme oloupaný párek, maso svineme do rolády a ovážeme silnou nití, aby nám náplň během pečení nevypadla.

  4. Vepřovou roládu s lečem vložíme do pekáčku na lžíci tuku a za občasného podlévání dusíme pod pokličkou. Krátce před dokončením odklopíme, aby maso zrůžovělo, maso zbavíme nití a nakrájíme na plátky.

  5. Vepřovou roládu s lečem podáváme s libovolnou přílohou - hodí se bramborová kaše, šťouchané brambory apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!