Vepřová pečeně Parisien recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
2 lžíce olivový olej
2 lžíce plnotučná hořčice
800 g velké brambory
1 lžíce panenský olivový olej
2 lžíce dijonská hořčice
1 ks červená řepa
600 g vepřová pečeně
2 ks cibule šalotka
na ozdobu
1 kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové karé nakrájíme na plátky cca 2 cm a jemně naklepeme dlaní. Maso z obou stran osolíme, potřeme olivovým olejem a potom hustě potřeme hořčicí, z jedné strany plnotučná, z druhé třeba dijonská pro zjemnění chuti. K dochucení můžeme použít i provensálské koření.

  2. Na hluboký pekáč nalijeme 2 lžíce olivového oleje, naskládáme plátky masa a obložíme je velkými bramborami, které jsme nakrájeli na dlouhé čtvrtky, cibulí (nejlépe šalotkou), také nakrájenou na čtvrtky. Na vrch ještě dáme tenké plátky (0,5 cm) čerstvé červené řepy. Všechno zalijeme 1 dl koňaku a vložíme do předehřáté trouby na 180 °C na 75 minut. V polovině pečení můžeme plátky masa a brambory ještě otočit, aby bylo vše rovnoměrně propečené z obou stran.

  3. Po naservírování na talíř ještě můžeme vepřovou pečeni Parisien dozdobit lžičkou zakysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!