Vepřová kýta v rychlém těstě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 lžíce olej
1 lžička sůl
sůl
1 ks vejce
250 g máslo
2 lžíce máslo
100 g šunka
4 lžíce smetana
100 g šalotka
200 g žampiony
250 g hladká mouka
400 g vepřová kýta
mletý černý pepř
6 listů kapusta (asi 250 g)

Postup přípravy receptu

  1. Nožem rozsekáme 250 gramů másla. Mouku prosejeme do mísy, lehce ji osolíme, přidáme máslo a těsto lehce propracujeme. Postupně do něj přiléváme vodu a těsto propracujeme. Po té je necháme v chladu odpočinout.

  2. Maso omyjeme a pořádně osušíme. V pánvi rozpálíme olej a maso na něm propečeme ze všech stran dozlatova. Pak jej osolíme a necháme vychladnout. Maso potřeme vlastní šťávou. Kapustu lehce spaříme v osolené vodě, ale musí zůstat pružná. Ihned ji propláchneme studenou vodou a zabalíme do utěrky.

  3. Šalotky očistíme a spolu s houbami a šunkou je nakrájíme na drobné kostičky. Na pávni po mase rozpustíme máslo a šalotku na něm podusíme. Přidáme houby a dusíme je bez podlévání. Hotovou směs necháme vychladit a smícháme jej se šunkou, smetanou, vejcem a ochutíme ji solí a pepřem.

  4. Těsto vyválíme v tenčí plát. Rozložíme na něj slaninu a kapustu. Na kapustu rozložíme nádivku a položíme maso, které zabalíme do kapusty a těsta. Troubu předehřejeme na 220 °C. Plech vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem a roládu na něj položíme švem dolů.

  5. Roládu při pečení občas propíchneme vidličkou. Po upečení ji necháme asi 15 minut vychladnout, aby maso došlo a teprve potom ji rozkrojíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!