Vepřová krkovice na hroznech recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
40 dkg slanina
3 stroužky česnek
sůl
3 dkg máslo
3 ks cibule
tymián
bobkový list
150 ml bílé víno
mletý černý pepř
1 kg vepřová krkovice
300 g hroznové víno (tmavé)
Postup Vepřová krkovice na hroznech recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Krkovici podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a vyškvaříme. Přidáme maso, které z obou stran opečeme. Asi po čtvrt hodině přidáme cibuli, česnek, koření, osolíme a opepříme. Celé přelijeme vínem a zakryté dusíme asi hodinu. Během dušení párkrát otočíme.
Během dušení opláchneme kuličky hroznů a zbavíme je zrnek. Ty přidáme po hodině dušení. Na nejnižší stupeň dusíme ještě 10 minutek.
Ideální přílohou je brambor nebo bramborová kaše.