Vepřová krkovice na hroznech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 dkg slanina
3 stroužky česnek
sůl
3 dkg máslo
3 ks cibule
tymián
bobkový list
150 ml bílé víno
mletý černý pepř
1 kg vepřová krkovice
300 g hroznové víno (tmavé)

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Krkovici podle potřeby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

  2. Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a vyškvaříme. Přidáme maso, které z obou stran opečeme. Asi po čtvrt hodině přidáme cibuli, česnek, koření, osolíme a opepříme. Celé přelijeme vínem a zakryté dusíme asi hodinu. Během dušení párkrát otočíme.

  3. Během dušení opláchneme kuličky hroznů a zbavíme je zrnek. Ty přidáme po hodině dušení. Na nejnižší stupeň dusíme ještě 10 minutek.

  4. Ideální přílohou je brambor nebo bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!