Vepřová kapsa s jahodovo-vinnou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej na smažení
4 plátky vepřová kotleta
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
nádivka
40 g máslo
4 plátky sýr
4 lístky šalvěj
omáčka
300 g jahody
150 ml bílé víno
1 lžička škrobová moučka

Postup přípravy receptu

  1. Nejvíce se pro tento recept hodí vyšší plátky vepřové kotlety, které uprostřed nařízneme, naplníme sýrem, máslem a šalvějí. Hotové kapsy pevně spíchneme párátky, potřeme olejem a v pánvi opékáme dozlatova.

  2. Víno smícháme se škrobovou moučkou a ohřejeme ho. Jakmile začne houstnout, ihned promícháme s rozmačkanými jahodami (několik pěkných si necháme na ozdobu) a ochutíme pepřem.

  3. Hotové vepřové kapsy dochutíme solí, přendáme na talíře, polijeme omáčkou, ozdobíme jahodami a podáváme nejlépe s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!