Losos s limetkou v alobalu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks limetka
drcený pepř
400 g filé z lososa bez kůže

Postup přípravy receptu

  1. Filé z lososa nakrájíme na 4 stejné špalíčky. Z alobalu si připravíme 4 čtverce nebo obdélníky. Limetku důkladně omyjeme

  2. Na každý obdélník položíme špalík lososa a jen lehce osolíme a opepříme. Limetku rozpůlíme a půlkou limetky zakapeme všechny lososy. Pak je na všechny na alobalu obrátíme, opět lehce osolíme a pokapeme šťávou z druhé limetky. Každý špalík lososa důkladně zabalíme do alobalu, ale dáváme pozor, abychom alobal neroztrhli

  3. Lososy v alobalu vložíme na rozehřátý gril. Z jedné strany grilujeme asi 5 - 7 minut, z druhé stejnou dobu. Pak lososa sundáme a necháme asi ještě 5 minut odpočinout

  4. Lososa s limetkou servírujeme přímo v alobalu. Můžeme k němu podávat pečivo nebo brambory z grilu. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!