Velikonoční roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
1 ks cibule
250 ml smetana
1 kg bůček
1-2 ks bobkový list
1-2 ks nové koření
2 lžíce hladká mouka
100 g kořenová zelenina
jarní bylinky
celý černý pepř
1 ks králičí zadek

Postup přípravy receptu

  1. Zadní díl králíka vykostíme a upravíme na plát. Vepřový bůček upravíme na stejně velký plát. Oba druhy masa lehce naklepeme, osolíme, posypeme sekanými bylinkami.

  2. Na vepřové maso položíme plát králíka, zavineme v roládu a svážeme nití. Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně rozpustíme, osmahneme na ní nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.

  3. Základ dáme do pekáčku, přidáme celý pepř, bobkový list, nové koření a vložíme velikonoční roládu. Za občasného podlévání a přelévání roládu pečeme doměkka. Velikonoční roládu vyjmeme a nakrájíme na porce. Koření vyjmeme, šťávu se zeleninou rozmixujeme a zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Krátce povaříme a podle potřeby dochutíme.

  4. Velikonoční roládu podáváme s bramborovou kaší a omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!