Velikonoční roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina sůl 1 ks cibule 250 ml smetana 1 kg bůček 1-2 ks bobkový list 1-2 ks nové koření 2 lžíce hladká mouka 100 g kořenová zelenina jarní bylinky celý černý pepř 1 ks králičí zadek
Postup Velikonoční roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Zadní díl králíka vykostíme a upravíme na plát. Vepřový bůček upravíme na stejně velký plát. Oba druhy masa lehce naklepeme, osolíme, posypeme sekanými bylinkami.
Na vepřové maso položíme plát králíka, zavineme v roládu a svážeme nití. Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně rozpustíme, osmahneme na ní nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu.
Základ dáme do pekáčku, přidáme celý pepř, bobkový list, nové koření a vložíme velikonoční roládu. Za občasného podlévání a přelévání roládu pečeme doměkka. Velikonoční roládu vyjmeme a nakrájíme na porce. Koření vyjmeme, šťávu se zeleninou rozmixujeme a zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Krátce povaříme a podle potřeby dochutíme.
Velikonoční roládu podáváme s bramborovou kaší a omáčkou.