Fazolky se smetanou nakyselo recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
80 g máslo
250 ml mléko
250 ml smetana
pepř
2 lžíce hladká mouka
1 ks větší cibule
citronová šťáva
2 misky fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky scedíme a necháme okapat. Pak je nakrájíme na větší kousky, záleží na velikosti lusků

  2. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky. Osmažíme ji na másle téměř dozlatova

  3. Když začne cibule tmavnout, zaprášíme ji hladkou moukou a necháme usmažit růžovou jíšku

  4. K horké jíšce, za stalého míchání, přiléváme studené mléko a pak i smetanu. Stále mícháme a přivedeme k varu. Krátce povaříme. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme ještě trochu mléka. Pak přidáme pokrájené fazolové lusky, podle chuti osolíme, opepříme a ještě chvíli vaříme

  5. Nakonec omáčku ochutíme citronovou šťávou, případně octem nebo lákem z fazolek. Můžeme přidat i špetku cukru, záleží na chuti

  6. Fazolky se smetanou můžeme podávat bez masa s uvařenými brambory. Pokud je budeme servírovat s masem, doporučuji usmažené maso kuřecí, ale i uvařené hovězí maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!