Fazolová polévka po italsku recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
100 ml olej
sůl
3 ks brambory
1 ks cibule
150 g celer
4 ks rajče
1 ks mrkev
strouhaný parmazán
zeleninový vývar
8 - 10 ks růžičková kapusta
250 g bílé fazole
mletý černý pepř
1 ks malý pórek

Postup přípravy receptu

  1. Fazole zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den zvolna vaříme fazole ve stejné vodě asi 20 minut

  2. Zeleninu očistíme. Mrkev, celer, cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Pórek nakrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustové růžičky očistíme od vrchních listů, zbavíme stonku a omyjeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky

  3. Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, přidáme celer, mrkev, rajčata, kapustičky, brambory a vše restujeme přibližně 5 - 6 minut. Potom orestovanou zeleninovou směs zalijeme vývarem i s fazolemi. Osolíme, opepříme a pod pokličkou na mírném ohni vaříme ještě 20 - 25 minut

  4. Potom asi 1/3 polévky oddělíme a rozmixujeme ponorným mixérem na kaši. Tím v podstatě polévku zahustíme a vrátíme k ostatním ingrediencím

  5. Fazolovou polévku po italsku podáváme se strouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!