Velikonoční nádivka s medvědím česnekem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
100 g máslo
1 lžíce pažitka
6 ks rohlík
tuk na vymazání
muškátový květ
200 g kuřecí maso
200 g uzené maso
mletý černý pepř
strouhanka na vysypání
1 svazek medvědí česnek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso uvaříme v osolené vodě, poté ho vyjmeme, necháme vychladnout a vývar dáme stranou. Uzené maso bez kůže rozkrájíme na kousky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Pažitku jemně nasekáme, medvědí česnek taktéž

  2. Na pánvi rozpustíme máslo a rohlíky na něm opečeme. Vychladlé rohlíky pokapeme vývarem

  3. V míse smícháme uzené a kuřecí maso, přisypeme vymačkané kostičky pečiva, žloutky ušlehané se solí, sůl, pepř, muškátový květ, nasekanou pažitku, medvědí česnek a tuhý sníh vyšlehaný z bílků

  4. Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Směs na velikonoční nádivku do misky nalijeme, uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Nádivku s medvědím česnekem pečeme asi 45 minut

  5. Velikonoční nádivku s medvědím česnekem po upečení nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!