Litý koláč s drobenkou a rybízem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/2 hrnku olej 1 ks vejce máslo 1 špetka skořice 1 hrnek mléko 1/2 balíčku prášek do pečiva rybíz vanilkový cukr 1 hrnek hrubá mouka hrubá mouka 1 hrnek polohrubá mouka 1 hrnek třtinový cukr třtinový cukr
Postup Litý koláč s drobenkou a rybízem
Postup přípravy receptu
-
Plech nebo pekáč vyložíme pečícím papírem. Suroviny uvedené na těsto smícháme v míse a vylijeme na pečící papír
Propláchnutý a osušený rybíy (nebo jiné ovoce) rozložíme na těsto
Drobenku připravíme z uvedených surovin a posypeme jí koláč před pečením. Máslo necháme změknou a přidáme ho do směsi mouky a cukru. Je dobré přidat sáček vanilkového nebo třtinového cukru a špetku skořice, která drobenku provoní. Lžící vše promícháme tak, aby se utvořily drobné "žmolky" - drobenka. Setkat se můžete také s názvem "žmolenka"
Troubu předehrejeme na 180 °C a koláč pečeme přibližně 30 minut
Hotový litý koláč nakrájíme na malé kousky a podáváme s dezertní vidličkou.