Litý koláč s drobenkou a rybízem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
1/2 hrnku olej
1 ks vejce
máslo
1 špetka skořice
1 hrnek mléko
1/2 balíčku prášek do pečiva
rybíz
vanilkový cukr
1 hrnek hrubá mouka
hrubá mouka
1 hrnek polohrubá mouka
1 hrnek třtinový cukr
třtinový cukr
Postup Litý koláč s drobenkou a rybízem
Postup přípravy receptu
-
Plech nebo pekáč vyložíme pečícím papírem. Suroviny uvedené na těsto smícháme v míse a vylijeme na pečící papír
Propláchnutý a osušený rybíy (nebo jiné ovoce) rozložíme na těsto
Drobenku připravíme z uvedených surovin a posypeme jí koláč před pečením. Máslo necháme změknou a přidáme ho do směsi mouky a cukru. Je dobré přidat sáček vanilkového nebo třtinového cukru a špetku skořice, která drobenku provoní. Lžící vše promícháme tak, aby se utvořily drobné "žmolky" - drobenka. Setkat se můžete také s názvem "žmolenka"
Troubu předehrejeme na 180 °C a koláč pečeme přibližně 30 minut
Hotový litý koláč nakrájíme na malé kousky a podáváme s dezertní vidličkou.