Litý koláč s drobenkou a rybízem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
1 ks vejce
máslo
1 špetka skořice
1 hrnek mléko
1/2 balíčku prášek do pečiva
rybíz
vanilkový cukr
1 hrnek hrubá mouka
hrubá mouka
1 hrnek polohrubá mouka
1 hrnek třtinový cukr
třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Plech nebo pekáč vyložíme pečícím papírem. Suroviny uvedené na těsto smícháme v míse a vylijeme na pečící papír

  2. Propláchnutý a osušený rybíy (nebo jiné ovoce) rozložíme na těsto

  3. Drobenku připravíme z uvedených surovin a posypeme jí koláč před pečením. Máslo necháme změknou a přidáme ho do směsi mouky a cukru. Je dobré přidat sáček vanilkového nebo třtinového cukru a špetku skořice, která drobenku provoní. Lžící vše promícháme tak, aby se utvořily drobné "žmolky" - drobenka. Setkat se můžete také s názvem "žmolenka"

  4. Troubu předehrejeme na 180 °C a koláč pečeme přibližně 30 minut

  5. Hotový litý koláč nakrájíme na malé kousky a podáváme s dezertní vidličkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!