Velikonoční čokoládová vajíčka s překvapením recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, teplota musí být 45 stupňů. Dáváme opravdu pozor, ať nám do čokolády nekápne ani kapička vody. Teď bychom měli na mramoru nechat čokoládu vychladnout, ale je jednodušší teplotu čokolády snížit pod miskou studené vody. Opět ohřejeme na 31 stupňů.

  2. Do větší formy na velká vajíčka (opravdu důkladně čisté a suché) vlijeme čokoládu a důkladně roztíráme po celém povrchu zevnitř. Já na roztírání používám štětec. Vejce obrátíme na alobal. Čokoláda, která okape, se nám může stále hodit. Vejce spojíme a dáme do lednice. Pokud jsme dobře pracovali, měla by čokoláda během pár minut ztuhnout

  3. Vejce odendáme z forem a uložíme do nich malý dáreček. Abychom vejce mohli spojit, zapneme troubu a uložíme do ní vajíčka jen na par vteřin, aby se dala spojit a uzavřít dáreček. Používám rukavice, aby čokoládové vejce zůstalo hladké bez otisku.

  4. Velikonoční čokoládová vajíčka s překvapením ozdobíme podle fantazie. Poté už jen slavnostně zabalíme a uvidíte, že uděláte radost nejen dětem.

  5. Já na velikonoční čokoládová vajíčka použila hořkou čokoládu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!