Velikonoční boží milosti recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
-
1 špetka sůl
1 ks vejce
2 lžíce rum
cukr moučka
250 g hladká mouka
2 lžíce zakysaná smetana
0,5 ks citronová kůra
3 lžíce kvasný lihový ocet
směs oleje a škvařeného sádla
Postup Velikonoční boží milosti
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme na vál, uprostřed vytvoříme důlek a do něj nalijeme
tekuté ingredience a přidáme sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Zpracujeme
v dokonale hladké těsto a necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočívat
Poté těsto vyválíme na plátky tenké asi 3 mm a rozkrájíme rádýlkem
na čtverečky. Každý můžeme ještě uprostřed jemně naříznout
Smažíme ve vysoké vrstvě tuku do zlatova, po upečení necháme okapat
na papírových utěrkách a poté pocukrujeme
Boží milosti jsou nejlepší ještě teplé
Zdroj: Eklasa.cz