Velikonoční boží milosti recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
2 lžíce rum
cukr moučka
250 g hladká mouka
2 lžíce zakysaná smetana
0,5 ks citronová kůra
3 lžíce kvasný lihový ocet
směs oleje a škvařeného sádla

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme na vál, uprostřed vytvoříme důlek a do něj nalijeme

  2. tekuté ingredience a přidáme sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Zpracujeme

  3. v dokonale hladké těsto a necháme v lednici aspoň půl hodiny odpočívat

  4. Poté těsto vyválíme na plátky tenké asi 3 mm a rozkrájíme rádýlkem

  5. na čtverečky. Každý můžeme ještě uprostřed jemně naříznout

  6. Smažíme ve vysoké vrstvě tuku do zlatova, po upečení necháme okapat

  7. na papírových utěrkách a poté pocukrujeme

  8. Boží milosti jsou nejlepší ještě teplé

  9. Zdroj: Eklasa.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!