Ivetiny marokánky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

50 g máslo
50 g rozinky
100 g mandle
50 g ořechy
5 lžic cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
250 ml smetana ke šlehání
1 balíček čokoládová poleva
4 lžíce dětská krupice
100 g kandované ovoce (ananas)

Postup přípravy receptu

  1. Mandle chvilku povaříme ve vroucí vodě, oloupeme a usušené spolu s ořechy nasekáme. Rozinky a kandované ovoce překrájíme na menší kousky

  2. Smícháme smetanu, rozměklé máslo, krupičku a oba druhy cukru. Ve vodní lázni zahříváme, až směs začne houstnout

  3. Provaříme a přidáme mandle, ořechy, kandované ovoce i rozinky. Hustou směs dobře promícháme

  4. Na plech vyložený pečícím papírem lžičkou ze směsi nanášíme hromádky, které mírně rozetřeme na placičky

  5. Ivetiny marokánky pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 8 - 15 minut, záleží na velikosti placek

  6. Vychladlé marokánky sundáme z plechu a po spodní straně je potřeme čokoládou. Necháme asi 5 - 10 dnů rozležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!