Velikonoční beránek ze šlehačkového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
250 ml cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
500 ml hladká mouka
250 ml smetana ke šlehání
1 ks kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, vejce a vanilkový cukr utřeme nebo ušleháme do pěny. Přidáme hladkou mouku a v ní rozmíchaný kypřící prášek. Rozmíchané zalijeme 1 šlehačkou (250 ml). Vše smícháme a vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Do těsta lze přidat rozinky, kandované ovoce atd.

  2. Velikonočního beránka upečeme ve vyhřáté troubě.

  3. Toto je rozpis na jednoho velikonočního beránka z velké keramické formy nebo na cca asi 6 - 7 ks malinkých beránků (já mám formu malou železnou - nepřikrývací).

  4. Šlehačkové těsto lze použít i na bábovku, není tak suché jako klasický piškot.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!