Velikonoční beránek recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
2 ks vejce
4 ks žloutek
1 ks bílek
4 ks bílek
2 ks mandle
200 g cukr krupice
100 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
citronová kůra
240 g polohrubá mouka
1 lžíce citronová šťáva
1 lžička citronová šťáva
1 ks lískové ořechy
Postup Velikonoční beránek
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme vejce, žloutky, cukry, citronovou kůru a šťávu a vše vyšleháme do pěny. Do této pěny lehce vmícháme mouku a nakonec i pevný sníh ušlehaný z bílků. Troubu předehřejeme na 190°C
Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku, připravené těsto do ní vlijeme a formu zaklopíme
Beránka upečeme dorůžova a ještě horkého vyklopíme
Když beránek vychladne, vyšleháme bílek s moučkovým cukrem a po kapkách do polevy zašleháme citronovou šťávu. Vzniklou polevou beránka nazdobíme, mandle použijeme jako oči, lískový oříšek jako nos
Velikonočního beránka ozdobíme mašlí a naaranžujeme na sváteční stůl.