Velikonoční beránek 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
3 ks vejce
0.2 l mléko
130 g tuk
citronová kůra
250 g polohrubá mouka
tuk na vymazání formy
vanilkové aroma

Postup přípravy receptu

  1. Tuk rozetřeme a postupně do něho přidáváme cukr, pak žloutky a celé třeme do pěny.

  2. Poté střídavě po lžících přidáváme mléko a mouku, přidáme citronovou kůru a můžeme přidat vanilkové či jiné aroma a nakonec přidáme ušlehaný sníh.

  3. Formu na beránka dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní vlijeme a ihned vložíme do mírně vyhřáté trouby a zvolna pečeme.

  4. Upečeného beránka můžeme vesele vyzdobit podle libosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!