Velikonoční beránek 2 recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g cukr 3 ks vejce 0.2 l mléko 130 g tuk citronová kůra 250 g polohrubá mouka tuk na vymazání formy vanilkové aroma
Postup Velikonoční beránek 2 recept
Postup přípravy receptu
-
Tuk rozetřeme a postupně do něho přidáváme cukr, pak žloutky a celé třeme do pěny.
Poté střídavě po lžících přidáváme mléko a mouku, přidáme citronovou kůru a můžeme přidat vanilkové či jiné aroma a nakonec přidáme ušlehaný sníh.
Formu na beránka dobře vymažeme a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní vlijeme a ihned vložíme do mírně vyhřáté trouby a zvolna pečeme.
Upečeného beránka můžeme vesele vyzdobit podle libosti.