Vegetariánské rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 balíček rýže
podle potřeby
1 špetka sůl
1 plechovka sterilované žampiony
1 plechovka sterilovaná kukuřice
1 sklenice sterilované lečo
podle chuti
1 špetka chilli koření
2 lžíce pikantní kečup

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme rýži. Připravíme si cibuli, sterilované lečo, sterilované žampiony, sterilovanou kukuřici. Ingredience pokrájíme na menší kusy.

  2. Suroviny na oleji mírně podlijeme a podusíme. Osolíme, přidáme špetku chilli a kostku masoxu (nemusí být). Vše podléváme šťávou z leča, případně přidáme kečup. Když je zelenina orestovaná, což je závislé hlavně na cibuli, ingredience se musí jakoby spojit, můžeme smíchat s rýží. Rizoto by mělo mít lehce načervenalou barvu a být spíše matlavé než-li sypké.

  3. Vegetariánské rizoto natlačíme do mističky a pak jej vyklopíme na talíř. Vegetariánské rizoto můžeme posypat sýrem. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!