Kokosák recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks máslo
4 ks žloutek
5 lžic voda
9 ks bílek
20 dkg kokos
1 balíček čokoláda na vaření
30 dkg cukr moučka
4 lžíce cukr krystal
8 dkg hrubá mouka
tuk na vymazání
2 lžíce kakaový prášek
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto nejdříve ušleháme bílky. Ke sněhu přidáme cukr, ještě chvíli šleháme. Pak opatrně vmícháme kokos a mouku. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme

  2. Krém: Vodu společně s kakaem a cukrem dáme do kastrůlku, povaříme a necháme vychladit. Do vychladlé hmoty vmícháme celé máslo a 4 žloutky. Krém vyšleháme dohladka

  3. Na vychladlé těsto dáme vrstvu krému, vložíme do lednice a necháme dobře zatuhnout. Na závěr kokosák polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření a opět dáme do chladu

  4. Při podávání krájíme kokosák na řezy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy