Vegetariánské fazolové ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička majoránka
0 dl olivový olej
90 g červené fazole
120 g bílé fazole
800 g konzervovaná rajčata
90 g černé fazole
300 g vařená tykev
0 dl tmavý sirup

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si přes noc namočíme. Všechny druhy fazolí vsypeme do velkého hrnce. Zalijeme je vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Pak teplotu snížíme a na mírném ohni fazole vaříme dalších 25 minut, nebo než jsou fazole měkké.

  2. V nádobě vhodné i do trouby rozehřejeme olej. Vsypeme nasekanou cibuli a restujeme ji dozlatova. Odstavíme. Na cibuli rozložíme fazole. Z rajčat slijeme šťávu, kterou odložíme. Rajčata naskládáme na fazole. Navrch dáme kostky tykve.

  3. Hořčici smícháme se sirupem nebo melasou, rajčatovou šťávou a nalijeme na zeleninu v nádobě. Fazolové ragú pečeme v troubě při mírné teplotě asi 2 hodiny. Omáčku necháme vypéct a zhoustnout.

  4. Chuť fazolového ragú lépe vynikne, když ho připravíme den dopředu. Potom ho jen 20 - 25 minut ohříváme v troubě při mírné teplotě. Nakonec posypeme ragú nasekanou majoránkou.

  5. Vegetariánské fazolové ragú podáváme s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!