Vegetariánská svíčková omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 kelímek smetana
2-3 plátky citron
2 ks mrkev
1 ks petržel
2-3 ks bobkový list
3 ks nové koření
0.3 ks malý celer
podle potřeby
máslo
hladká mouka
zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Mrkve, celer, petržel očistíme a najemno nastrouháme.

  2. Na másle zpěníme cibulku, přidáme bobkový list a nové koření. Až je cibulka měkká, přidáme nastrouhanou zeleninu, pečlivě omytý citron (plátky) a krátce osmahneme, nakonec zalijeme zeleninovým vývarem. Dusíme do úplného změknutí.

  3. Připravíme si smetanu s hladkou moukou a smícháme. Do hrnce se zeleninou dolijeme zbytek zeleninového vývaru, podle chuti dosolíme a docukrujeme. Necháme přejít varem a vlijeme smetanu s moukou. Nakonec je možné zeleninu buď úplně rozmixovat, ponechat v omáčce nebo scedit a zeleninu vyjmout.

  4. Jako přílohu k vegetariánské svíčkové omáčce podáváme houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!