Vejce na podušené zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce 1/2 ks cibule 1 lžička olivový olej tvrdý sýr mletá sladká paprika mletý barevný pepř 2 ks barevná paprika 3 - 4 lžíce zakysaná smetana s rajčaty a bazalkou
Postup Vejce na podušené zelenině
Postup přípravy receptu
-
Papriky očistíme, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na jemné proužky nebo kostičky. Osmahneme na oleji. Osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, promícháme a asi minutu prohříváme. Snížíme teplotu
Na zeleninu rychle rozklepneme vejce, opět ochutíme solí, pepřem, případně mletou paprikou. Zasypeme nastrouhaným sýrem
Přikryjeme pokličkou a vejce necháme zatáhnout, až jsou téměř tuhá
Vejce na podušené zelenině nakrájíme na porce a podáváme samotné nebo s chlebem.