Vejce na podušené zelenině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
1/2 ks cibule
1 lžička olivový olej
tvrdý sýr
mletá sladká paprika
mletý barevný pepř
2 ks barevná paprika
3 - 4 lžíce zakysaná smetana s rajčaty a bazalkou

Postup přípravy receptu

  1. Papriky očistíme, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na jemné proužky nebo kostičky. Osmahneme na oleji. Osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, promícháme a asi minutu prohříváme. Snížíme teplotu

  2. Na zeleninu rychle rozklepneme vejce, opět ochutíme solí, pepřem, případně mletou paprikou. Zasypeme nastrouhaným sýrem

  3. Přikryjeme pokličkou a vejce necháme zatáhnout, až jsou téměř tuhá

  4. Vejce na podušené zelenině nakrájíme na porce a podáváme samotné nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!