Vegetové rohlíčky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

20 g cukr
100 ml olej
2 ks vejce
100 ml voda
20 g vegeta
20 g kvasnice
400 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do 1 dl teplé vody dáme 20 g cukru a půl kostky kvasnic, rozmícháme a necháme pár minut pracovat. Tento kvásek smícháme v míse se 400 g hladké mouky, 2 vejci, 1 dl oleje a 20 g vegety či jiného ne příliš výrazného koření. Pokud ve směsi není sůl, přidáme ji. Těsto důkladně promícháme, prohněteme a dáme na teplé místo kynout aspoň na 45 minut

  2. Pak z těsta vždy kousek utrhneme (mělo by vyjít tak na 14 kousků), tence rozválíme a stočíme do ruličky, kterou můžeme při pokládání na plech elegantně ohnout. Plech předtím vyložíme pečícím papírem

  3. Vegetové rohlíčky pečeme do mírně zlatavé barvy. Doba pečení je 12 - 15 minut v troubě předem rozehřáté na 200 °C

  4. Když dáme místo hladké mouky půl napůl polohrubou s celozrnnou, jsou rohlíčky hutnější a chutnají trochu jako škvarkové pagáčiky. Vegetové rohlíčky jsou dobré i druhý den. Do těsta se dá samozřejmě přidat skoro cokoli podle chuti. Za vaše nápady a případná vylepšení předem děkuji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!