Krůtí rizoto s brokolicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
1/2 ks pórek
2 hrnečky rýže
1 ks brokolice
1 lžička grilovací koření
pepř
1/2 ks červená paprika
1/2 ks zelená paprika
1/2 ks žlutá paprika
2 lžičky rajský protlak
1 lžička mletá sladká paprika
1 l voda nebo vývar
500 g krůtí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Ve vyšší pánvi nebo kastrolu zpěníme na oleji trochu pokrájené cibule a postupně přidáváme další ingredience - krůtí prsa pokrájená na nudličky, nejlépe předem osolená a okořeněná červenou paprikou či směsí grilovacího koření, pórek nakrájený na kolečka, červenou, žlutou a zelenou papriku nakrájenou na malé kostičky, můžeme přidat i jednu malou pikantní klobásu. Vše necháme řádně podusit pod poklicí, občas zamícháme

  2. Po změknutí masa a paprik přidáme dvě lžičky rajského protlaku a opět promícháme, pak přisypeme asi dva hrnky rýže, dobře promícháme a necháme rýži zesklovatět. Často mícháme, rýže se ráda připaluje. Nakonec zalijeme větším množstvím vody nebo vývaru a necháme na mírném plameni probublávat pod poklicí. Občas nezapomeneme zamíchat

  3. Uvařená rýže pohltí téměř všechnu vodu, přitom rizoto nebude suché, zůstane šťavnaté a plné chuti

  4. Krůtí rizoto s brokolicí můžeme podávat s přílohou - skvěle jej doplní jemně osolené růžičky brokolice, které jsme připravili na páře, případně klasickým vařením.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!