Vepřové kotlety po srbsku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 ks kotleta vepřová 4 ks menší cibule sůl, pepř 3 lžíce hladká mouka 3 dl suché červené víno 5 ks kyselé okurky 1 plechovka malý rajský protlak
Postup Vepřové kotlety po srbsku
Postup přípravy receptu
-
Kotlety omyjeme, očistíme, po obvodu nařežeme, naklepeme, osolíme, opepříme
Na hrubší kostky nakrájíme cibuli a kyselé okurky
Kotlety z jedné strany obalíme v mouce
Obalenou stranou, je položíme na rozpálený olej, mezitím je z horní strany potřeme protlakem
Po cca 2 minutách je otočíme, krátce osmahneme z protlakem potřené strany, zalijeme vínem, vsypeme nakrájenou zeleninu. Stáhneme, necháme dusit
Po 15ti minutách, kotlety otočíme, rozmícháme protlak, necháme následně ještě alespoň 30 minut dusit. Pokud bude šťáva během dušení odpařená, přilijeme pomalu trochu vína
Vepřové kotlety po srbsku jsou hotové. Jako přílohu doporučuji: rýži, hranolky, pečivo. Naopak, nedoporučuji brambory, a to ani ty americké.