Variace na vepřový džuveč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 dkg paprika
20 dkg cibule
2 lžíce sádlo
20 dkg rajče
3 lžíce rajčatový protlak
20 dkg rýže
60 dkg vepřová plec bez kosti
podle chuti
česnek
sůl
mletý pepř
čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou a nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme na malé kostky nakrájené maso (nejlépe plec) a orestujeme.

  2. Orestované maso osolíme, okořeníme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě. Pak podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Když je maso poloměkké, přidáme nakrájené papriky a rajčata, protlak, utřený česnek a propranou rýži. Vše dobře promícháme. Podle potřeby přidáme vodu a zvolna dusíme doměkka.

  3. Variaci na vepřový džuveč sypeme sekaným koprem nebo petrželkou. Variaci na vepřový džuveč podáváme teplou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!