Vánoční rybí polévka z kapra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
2 l voda
1 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
1-2 lžíce hladká mouka
5 kuliček celý pepř
300 g kořenová zelenina
1 ks kapří hlava a odřezky
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
mlíčí
jikry

Postup přípravy receptu

  1. Do litru vody vložíme rybí odřezky (např. ploutve, ocas, kůže) a hlavu, přidáme koření, sůl a uvaříme doměkka. Rybí vývar scedíme, rybí maso obereme a vykostíme.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, osmahneme na másle a zasypeme moukou. Za stálého míchání připravíme světlou cibulovou jíšku, kterou zalijeme litrem vody, dobře promícháme. Přidáme očištěnou a na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a povaříme doměkka.

  3. K zeleninovému vývaru přidáme rybí vývar, jikry nebo mlíčí a maso. Společně krátce povaříme, podle chuti dosolíme a doplníme nakrájenou čerstvou petrželkou.

  4. Vánoční rybí polévku z kapra podáváme na vánoční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!