Vánoční perníky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 lžičky kakao 2 lžíce med 140 g cukr moučka 400 g hladká mouka 100 g tuk na pečení 1 lžička jedlá soda 2 lžičky perníkové koření na potření 1 ks vejce poleva vejce cukr moučka
Postup Vánoční perníky recept
Postup přípravy receptu
-
Smícháme hladkou mouku, cukr moučka, tuk na pečení, vejce, jedlou sodu, med, perníkové koření a kakao. Vytvořené těsto dáme uležet nejméně na 24 hodin do chladu.
Z uleželého těsta vyválíme na pomoučněném vále placku, dlaní uhladíme a vykrajujeme pomocí formiček různé tvary.
Perníky pečeme na pečícím papíře v troubě při 180 °C. Upečené perníky ještě za tepla potřeme rozšlehaným vejcem.
Bílkovou polevu na zdobení připravíme z bílků a cukru moučka v poměru 150 g cukru na 1 vejce. Perníky ozdobíme podle fantazie.
Vánoční perníky podáváme jako výborné tradiční cukroví na vánoční stůl.