Vánoční perníky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžičky kakao
2 lžíce med
140 g cukr moučka
400 g hladká mouka
100 g tuk na pečení
1 lžička jedlá soda
2 lžičky perníkové koření
na potření
1 ks vejce
poleva
vejce
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hladkou mouku, cukr moučka, tuk na pečení, vejce, jedlou sodu, med, perníkové koření a kakao. Vytvořené těsto dáme uležet nejméně na 24 hodin do chladu.

  2. Z uleželého těsta vyválíme na pomoučněném vále placku, dlaní uhladíme a vykrajujeme pomocí formiček různé tvary.

  3. Perníky pečeme na pečícím papíře v troubě při 180 °C. Upečené perníky ještě za tepla potřeme rozšlehaným vejcem.

  4. Bílkovou polevu na zdobení připravíme z bílků a cukru moučka v poměru 150 g cukru na 1 vejce. Perníky ozdobíme podle fantazie.

  5. Vánoční perníky podáváme jako výborné tradiční cukroví na vánoční stůl.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!