Vánoční ovocná polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-3 lžíce cukr 1 špetka sůl 1 hrst rozinky 5 ks hřebíček 1 ks badyán 1 hrst sušené švestky 1 ks celá skořice 1 hrst sušené hrušky 1 hrst směs ořechů 1 hrst sušená jablka podle potřeby švestková povidla strouhaný perník
Postup Vánoční ovocná polévka recept
Postup přípravy receptu
-
V malém množství vody společně povaříme sušené ovoce, směs na jemno nasekaných ořechů (mandle, lískové a vlašské ořechy) a koření. Rozinky dáváme vařit až ke konci doby vaření. Množství surovin odměříme podle počtu strávníků na hrsti.
Po změknutí ovoce vyjmeme koření. Nakonec polévku zahustíme švestkovými povidly a strouhaným perníkem. Na vánoční stůl můžeme uvařit hustší a na sušené ovoce bohatší polévku. V případě potřeby můžeme ovocnou polévku dosladit. Je dokonce možné trochu navonět rumem, ale opatrně.
Vánoční ovocnou polévku ihned podáváme na sváteční stůl jako voňavou sladkou pochoutku.