Vánoční ovocná polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-3 lžíce cukr
1 špetka sůl
1 hrst rozinky
5 ks hřebíček
1 ks badyán
1 hrst sušené švestky
1 ks celá skořice
1 hrst sušené hrušky
1 hrst směs ořechů
1 hrst sušená jablka
podle potřeby
švestková povidla
strouhaný perník

Postup přípravy receptu

  1. V malém množství vody společně povaříme sušené ovoce, směs na jemno nasekaných ořechů (mandle, lískové a vlašské ořechy) a koření. Rozinky dáváme vařit až ke konci doby vaření. Množství surovin odměříme podle počtu strávníků na hrsti.

  2. Po změknutí ovoce vyjmeme koření. Nakonec polévku zahustíme švestkovými povidly a strouhaným perníkem. Na vánoční stůl můžeme uvařit hustší a na sušené ovoce bohatší polévku. V případě potřeby můžeme ovocnou polévku dosladit. Je dokonce možné trochu navonět rumem, ale opatrně.

  3. Vánoční ovocnou polévku ihned podáváme na sváteční stůl jako voňavou sladkou pochoutku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!