Domácí dort recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
1 lžíce olej
6 ks vejce
rum
1 lžíce mléko
1/2 l mléko
banán
210 g cukr moučka
210 g polohrubá mouka
hrubá mouka na vysypání
3/4 kostky změklé máslo
máslo na vymazání
rybízová marmeláda
2 balíčky banánový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Rozdělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mléko a olej, dosypáváme mouku. Nakonec velice zlehka vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Pečeme ve vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formě při 170 °C cca 35 minut

  2. Krém: Pudink připravíme podle návodu na obalu, necháme ho vystydnout a odležet do druhého dne v lednici. Do pudinku pak všleháme máslo a případně rum

  3. Korpus si rozkrojíme, potřeme rybízovou marmeládou z obou stran, potřeme i krémem. Spojíme. Vršek potřeme znovu marmeládou, to aby nebyla tak velká spotřeba krému a hlavně kvůli pikantnější chuti, a krémem

  4. Domácí dort nakonec ozdobíme nakrájenými banány a krémem děláme pusinky pomocí cukrářského pytlíku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!