Domácí dort recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- cukr 1 lžíce olej 6 ks vejce rum 1 lžíce mléko 1/2 l mléko banán 210 g cukr moučka 210 g polohrubá mouka hrubá mouka na vysypání 3/4 kostky změklé máslo máslo na vymazání rybízová marmeláda 2 balíčky banánový pudinkový prášek
Postup Domácí dort
Postup přípravy receptu
-
Rozdělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mléko a olej, dosypáváme mouku. Nakonec velice zlehka vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Pečeme ve vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formě při 170 °C cca 35 minut
Krém: Pudink připravíme podle návodu na obalu, necháme ho vystydnout a odležet do druhého dne v lednici. Do pudinku pak všleháme máslo a případně rum
Korpus si rozkrojíme, potřeme rybízovou marmeládou z obou stran, potřeme i krémem. Spojíme. Vršek potřeme znovu marmeládou, to aby nebyla tak velká spotřeba krému a hlavně kvůli pikantnější chuti, a krémem
Domácí dort nakonec ozdobíme nakrájenými banány a krémem děláme pusinky pomocí cukrářského pytlíku.