Domácí dýňové noky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
50 g parmazán
2 lžíce olivový olej
500 g polohrubá mouka
700 g dýně hokkaido

Postup přípravy receptu

  1. Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostky. Dýni vsypeme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a cca 20 minut pečeme do změknutí. Upečenou dýni necháme vychladnout a poté ji rozmixujeme

  2. Parmazán nastrouháme na velmi jemném struhadle a vsypeme do mísy. Přidáme mouku se solí, rozmixovanou dýni a zpracujeme v trochu lepivé těsto, které zabalíme do folie a necháme uležet

  3. Těsto rozdělíme na 4 díly, z každého uválíme váleček a odkrajujeme stejně velké kousky, které ještě rozmáčkneme vidličkou. Pracujeme na vále podsypaném moukou

  4. Dýňové noky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Děrovanou naběračkou je vyjmeme, necháme odkapat v sítku a přelijeme lžící oleje, aby se neslepily

  5. Domácí dýňové noky podáváme s nejrůznějšími omáčkami jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!