Domácí dýňové noky recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1/2 lžičky sůl 50 g parmazán 2 lžíce olivový olej 500 g polohrubá mouka 700 g dýně hokkaido
Postup Domácí dýňové noky
Postup přípravy receptu
-
Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostky. Dýni vsypeme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a cca 20 minut pečeme do změknutí. Upečenou dýni necháme vychladnout a poté ji rozmixujeme
Parmazán nastrouháme na velmi jemném struhadle a vsypeme do mísy. Přidáme mouku se solí, rozmixovanou dýni a zpracujeme v trochu lepivé těsto, které zabalíme do folie a necháme uležet
Těsto rozdělíme na 4 díly, z každého uválíme váleček a odkrajujeme stejně velké kousky, které ještě rozmáčkneme vidličkou. Pracujeme na vále podsypaném moukou
Dýňové noky vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Děrovanou naběračkou je vyjmeme, necháme odkapat v sítku a přelijeme lžící oleje, aby se neslepily
Domácí dýňové noky podáváme s nejrůznějšími omáčkami jako hlavní chod.