Domácí dršťkový sulc recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks bobkový list
3 kuličky nové koření
zeleninový vývar
1 šálek sterilovaný hrášek
1 ks sušená chilli paprička
1 šálek sterilovaná baby karotka
500 g předvařené hovězí dršťky

Postup přípravy receptu

  1. Na nudličky nakrájené hovězí dršťky řádně vypereme pod tekoucí vodou. Do Gourmet sítka vložíme nové koření, celý černý pepř, bobkový list, sušenou chilli papričku. Šalotku oloupeme a necháme v celku. Konzervovaný hrášek a baby karotku necháme okapat

  2. Dršťky vložíme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme šalotku a spolu s kořením v sítku zvolna dusíme tak dlouho, dokud nebudou dršťky zcela měkké. Vývar má být zredukovaný do výše masa. Pak odstraníme cibuli a sítko s kořením. Měkké a vychladlé dršťky dochutíme solí a pepřem a i s vývarem nalijeme do mísy s okapaným hráškem a baby karotkou

  3. Domácí dršťkový sulc necháme v chladu do druhého dne ztuhnout a poté podáváme jako chuťovku s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!