Vánoční hovězí oříšek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g houby
1 lžička oregano
4 kuličky nové koření
1 lžíce olivový olej
2 kostky hovězí bujon
2 dl worcesterská omáčka
4 kuličky celý černý pepř
2 kg hovězí kýta
1 lžička indické kari
4 ks bobkové listy

Postup přípravy receptu

  1. Mladou hovězí kýtu, nejlépe část "oříšek" připravíme k pečení.

  2. V asi litru vody rozvaříme kostky hovězího bujonu. V hmoždíři najemno roztlučeme koření. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.

  3. Kýtu vydatně potřeme kořením a osolíme. Vložíme ji do pekáče, posypeme houbami, podlijeme bujonem, zakryjeme a pečeme v horkovzdušné troubě při 160°C asi hodinu.

  4. Po hodině kýtu na kraji ukrojíme. Pokud je střed červený, je vánoční oříšek akorát.

  5. Vánoční hovězí oříšek podáváme podle chuti a fantazie. Oříšek je skvělý i jako studená snídaně druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!